skip to main | skip to sidebar

dissabte, 15 de maig del 2010

H

Hàbitat forestal Extensió de terreny de superfície variable amb clima, substrat geològic, relleu, sol i vegetació


de característiques homogènies o similars.

Hàbitat m ECOL Conjunt de condicions ambientals (sòl, microclima, factors biòtics, físics, químics,energètics, etc) en què es desenvolupa la vida d'un ésser viu.

Heliòfil-a adj ECOL Dit dels organismes o comunitats que necessiten sol o una forta il·luminació.

Hemiparàsit-a adj i m BOT Dit de la planta parcialment paràsita, com és el cas de diverses escrofulariàcies i santalàcies, les quals tenen fulles verdes i alhora arrels amb haustoris.

Herba fetgera f BOT (Anemone hepatica, família de les Ranunculàcies) Planta herbàcia, perenne, acaule, d'arrels fibroses, de fulles trilobulades i cordades a la base, i de flors llargament pedunculades, amb sis tèpals blavosos o blancs. Creix en obacs, boscs i boixedes de muntanya. Ha estat aplicada contra afeccions del fetge.

Herba fetgera, Buixol, Anemone sp., família ranunculàcies; Anemone hepatica. Plantes herbàcies vivaces que floreixen en estacions exposades als vents, com indica la etimologia; flors amb perianti petaloide molt vistós; fruit en poliaqueni amb un barret plumós. La A. Hepatica, el nom de la qual fa referència a la forma i color de les fulles, es troba a les fagedes del Pirineu.

Heura f BOT 1 (Hedera helix, família de les Araliàcies) Liana pernnifolia enfiladissa de llargària molt variable,de 5-30 m., de tiges amb arrels adventícies que li permetem enfilar-se i establir-se als arbres, de fulles de color verd fosc, lluents, glabres, endurides, les normals amb 3 o 5 lòbuls i les de les branques floríferes ovals acuminades, de flors d'un groc verdós, disposades en umbel·les globoses i de fruits bacciformes. Es fa en boscs i llocs humits d'una gran part d'Europa, boscs i raconades ombrívoles de les contrades mediterrànies i de l'estatge montà. Floració: IX-X. Altitud: 0-1700 m. Les fulles han estat emprades en infusions com a purgant. S'utilitza en jardineria per adornar parets i murs.2 heura de terra (Glechoma hederacea, família de les Labiades) Planta herbàcia perenne, de tiges ajagudes o redreçades de 5 a 40 cm, de fulles reniformes o cordiformes, fistonades, i de flors violàcies amb taques porpres. Creix en boscs i camps humits, a quasi tot Europa.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Glossari forestal Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger